• +36 33 507 670
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Miért Jó a Bio?

Mitől bio a biotermék?

A biotermékeket csak a természet törvényeit, és nem utolsó sorban a jogszabályokban előírt szigorú szakmai előírásokat betartva lehet előállítani. Feldolgozott élelmiszerek esetén csak az nevezhető bioterméknek, amely a mezőgazdaságból származó összetevők esetén minimum 95%-ban bio (tehát ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó) alapanyagok felhasználásával készült.

A biotermékeket ellenőrzött körülmények között termelik, műtrágyát és szintetikus, toxikus anyagokat nem tartalmaznak. A bio gazdákat, biotermékeket előállító és forgalmazó cégeket éves rendszerességgel ill. szúrópróbaszerűen vizsgálja az erre szakosodott ellenőrző szervezet. Az ellenőrzés sikeressége esetén a gazdálkodó szervezet minősítő tanúsítványt kap, ez hatalmazza fel céget, hogy a dokumentumban szereplő termékek esetében használja a bio megjelölést.

Miért válaszd a bio kenyereinket?

Elsődlegesen a tisztaságuk miatt. A bio élelmiszerek tartósítószert, mesterséges színezéket ízfokozót nem tartalmaznak, génmódosított alapanyagoktól mentesek, növényvédő szerekkel nem szennyezettek. A bio termékek egészségesek, természetes ízvilágúak. Mivel a termék előállításához nem használnak műtrágyát és toxikus anyagokat, ezért a bio termékek környezetkímélőek.

A bioélelmiszerek fogyasztása esetén megelőzhetőek a betegségek és a drága gyógyszerek vásárlása, ami hosszútávon költségesebb, mint a biotermékek választása. Napjainkban a szervezetünk vegyszerekkel való terhelése kiugróan magas, nem csoda ha egyre több a különféle allergiás és autoimmun megbetegedés.

Pékségünk abban igyekszik segíteni, hogy minden típusú diétába (candida, glutén, tej, tojás, stb ) beilleszthető finom kenyereket tudjon bárki fogyasztani úgy, hogy mellette semmilyen adalékanyagot és vegyszert ne kelljen fogyasztania, amik hosszútávon ugyanolyan, vagy még nagyobb problémát is okozhatnak mint a jelenlegi tüneteik. Mivel a kenyér – hagyományainkból is következően – népi ételnek nevezhető, olyan élelmiszerben tudunk segítséget nyújtani ami minden nap – akár többször is – az asztalra kerül, így a tudatos táplálkozás elengedhetetlen része.


© 2022 Piszkei Öko Kft. | Minden jog fenntartva!