• +36 33 507 670
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Blog

Egyik legösszetettebb energiaforrásunk: a ZAB

A klasszikus római kori szerzők csak az árpa gyomnövényeként említik a zabot, melyet esetenként gyógyászati célra is használtak. Megbízható információ a termesztett zabról a kora-keresztény időkből származik. A kor történetírói megemlítik, hogy az európaiak a közönséges zabot a magjáért, míg a vörös zabot takarmánynövénynek termesztették, elsősorban Kis-Ázsiában. A közönséges zab, amelyet először Nyugat-Európában termesztettek, a világ más területein is elterjedt. Vélhetőleg először azok az ősi szláv népek termesztették, akik a vas és a bronzkorban ezt a területet lakták.


Benne voltunk a tévében

A közelmúltban meglátogatott minket a Régió TV Esztergom egy üzemlátogatás erejéig. A műsorban megismerkedhetsz cégünk történetével, honnan indult a Piszkei Öko. Betekintést nyerhetsz biomalmunk működésébe, valamint láthatod pék és cukrász kollégáinkat is munka közben. Ha kíváncsi vagy, hogy készülnek BIO kalácsaink és a BIO sós perec, mindenképpen nézd meg az adást! :) 


Tiramisu recept

A régi weboldalunkon időnként közzétettünk néhány bevált receptet. Ezekkel az ajánlókkal igyekeztünk olyan ötleteket adni, melyek nemcsak egészségesek, de finomak is. Ezt a hagyományunkat szeretnénk folytatni új oldalunkon is. A közelmúltban készítettük el BIO babó kekszeinket, melyhez egy tiramisu recepttel szeretnénk kedveskedni. A hagyományos Babó kekszünk tönkölybúza liszt alapú, emellett készítettünk egy gluténmentes verziót is, amelynek fő összetevővője  gluténmentes zabliszt.

 


Hozd magad formába!

Már jócskán benne vagyunk az évben, de még van időnk arra, hogy leadjuk nyárig a karácsonyi időszakban felszedett kilókat. Ha már egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy életmódot válts, akkor tedd meg most, ne halogasd! Jelen cikkünkben néhány tanáccsal szeretnénk ellátni, hogy pár kilóval könnyebb és jóval fittebb legyél, mint a tavalyi évi önmagad. Kitérünk az életmódváltás fontosabb pontjaira, valamint arra, hogyan tartsd be a "szabályokat", melyeket a célod érdekében hoztál.

 


Fogyókúrázz rozzsal, csodaszerek nélkül!

Január és február a tisztulás és a megújulás hónapjai. Új lappal indulunk, jó eséllyel kijavíthatjuk azokat a hibákat, amiket az elmúlt évben követtünk el. Ha az újévi fogadalmaid között szerepel fogyókúrához, egészségtámogató életmódhoz kapcsolódó vágyak, akkor tökéletes helyen vagy! Írtunk már a témáról a BIO paleo kenyerünkről készített bejegyzésünkben, most tovább boncolgatjuk. Akkor is olvasd tovább a cikket, ha csak egy finom kenyeret keresel! Cikkünkben a rozskenyér fontos élettani hatásaival, valamint a Piszkei BIO teljesőrlésű rozskenyerekkel ismerkedhetsz meg.


Diétás kenyér adalékmentesen?

Már jócskán túl vagyunk a karácsonyi időszakon, amikor szeretett családtagjaink és jómagunk rengeteg finomat sütünk, hogy a lehető leggazdagabb legyen az ünnepi asztal. Sokan félve állunk rá a mérlegre, nem is meglepő, hiszen  ilyenkor nem csoda, ha nem ússzuk meg néhány kiló felszedésével.  Az újévi fogadalmak listáján  valószínűleg nagyon előkelő helyen  végeznének az "idén lefogyok", "az új esztendőben egészségesebben fogok élni", vagy "az idei évben odafigyelek arra, mit eszek" ígéretek. Jól tudjuk, hogy ezek emberpróbáló feladatok, nagyon nehéz betartani ezeket az egészségünk érdekében megalkotott szabályokat. Ezen fogadalmak megvalósításában szeretnénk segíteni jelen cikkünk főszereplőjével, a Piszkei BIO light kenyérrel.


Miért nevezik csodakenyérnek ezt a kenyeret?

A tavalyi évben hosszú fejlesztési folyamat után végre megalkottuk ezt a kenyerünket, melyet a hatása és tulajdonságai miatt több vevőnk is "csodakenyérnek" nevez. Az alábbiakban arra szeretnénk rávilágítani, hogy mitől különleges és egyedülálló ez a kenyér. Manapság, ha meglátsz egy több tíz összetevőből álló kenyeret, valószínűleg felhúzod a szemöldököd, vagy szó nélkül elhaladsz mellette a boltokban, teljesen jogosan: nátrium-sztearoil-2-laktilát, glükono-delta-lakton, L-cisztein, kalcium-propionát, aromák, színezékek... Mi is kiakadnánk. Nem is várunk el mást Tőled, hiszen itt vagy az oldalunkon: annak a cégnek a bejegyzését olvasod, amely gondosan válogatott összetevőkkel dolgozik, náluk csak minőségi alapanyag kerülhet biotermékeinkbe. 


Új Piszkei Öko BIO kekszek

Gluténmentes kekszeinkkel párhuzamosan készítettünk két "hagyományos" kekszet is, melyeknek frissen őrölt BIO tönkölybúza- és búzaliszt az alapjuk(lisztjeinket saját biomalmunkban őröljük). Fogadjátok szeretettel :

  • a BIO babó kekszet, valamint
  • a BIO teasüteményt.

Ahogy a BIO gluténmentes keksz termékcsaládunk tagjait, úgy ezeket a finomságokat is környezetbarát papírdoboz védi a sérülésektől, így nem kell félned, hogy darabokra törve kapod meg a kekszeket.


1. oldal / 4

© 2022 Piszkei Öko Kft. | Minden jog fenntartva!